joi, 10 februarie 2011

Drumul catre tine insuti


Cine sunt EU???Cine esti TU?? 

Daca am avea raspunsuri la aceaste intrebari, vietile noastre ar curge altfel. De ce ni se sterge memoria cand suntem trimisi aici, in planul fizic??  Aici unde suntem cele mai dotate fiinte, raportandu-ne la dimensiunile invecinate, dimeniunea elementalilor si dimensiunea ingerilor. Fata de fiintele din natura avem corp mental si fata de ingerii avem corp fizic.  Avem liber arbitru, avem capacitati creatoare, avem brate pe care le putem folosi ca si extensii ale inimii si pentru a imbratisa. Avem un potential imens, de care uitam cu desavarsire pe masura ce spiritul se adanceste in corp. Ni s-au dat toate puterile si totusi traim in limitare. Pentru ca am acoperit sinele cu foarte multe platose, cu foarte multe straturi, care mai de care mai puternice, asezate ca si foile de ceapa in jurul centrului sacru al Fiintei. 

Cat de multa libertate avem? Cat de multa incredere avem? Si mai ales cat de multa iubire suntem si emanam fata de TOT, fara exceptie? Orice este perceput ca fiind separat de noi, in afara, fara legatura cu EU ne spune clar ca mai avem de lucru, ca nu traim in UNIME cu tot ceea ce este. Nu traim in inima. Ca mai avem platose de indepartat. Ca mai avem de lucrat cu egoul care ne separa. DOAR egoul ne separa de toti ceilalti. Doar egoul iti poate spune ca tu esti bun si ceilalti sunt rai. Inima nu-ti va spune niciodata asta. 

Doar fiind in spatiul sacru al inimii stii cine esti cu adevarat si manifesti maximul tau potential de fiinta Divina. Ca sa ajungi acolo trebuie sa spargi toate platosele, rand pe rand, cu rabdare, acceptare si cu perseverenta . Si cel mai simplu pas e sa te confrunti cu problemele in curs, si sa ajungi la fricile si ranile din spatele lor. Simplu?? Da! Intentia sincera, din inima, dorinta clara de a gasi care este cea mai mare frica a ta din spatele acestei probleme te va duce mai aproape de tine. Este frica ta sau este un program preluat de la altii? Daca nu poti face asta singur cere ajutor. Cerul iti va trimite exact ceea ce ai  nevoie. Ai incredere si mergi doar inainte pe caile care ti se deschid . Dar ramai hotarat in a te confrunta cu lucruri care dor si care … nu esti TU. 

Acum este cel mai potrivit timp pentru a lepada multe straturi, multe platose. Fii sincer cu tine si sa alege sa gasesti calea spre inima ta. Stii ca vei calca cu talpile goale pe cioburi care te vor face sa sangerezi, stii ca vei umbla pe carbuni incinsi in aceasta cautare de Sine, stii ca totul este confruntarea cu tine insuti, cu propriile umbre, cu cele mai intunecate zone ale tale. Stii ca poti sa faci asta si ca esti mai ajutat ca niciodata. Alege doar calea spre cel care esti cu adevarat. 

Suntem capabili sau nu sa manifestam constiinta Unimii?

Un alt exercitiu, simplu as spune. Identificati un conflict minor al vietii voastre actuale. Un conflict cu o persoana.  Alegeti sa fiti cat se poate de sinceri cu voi si sa fiti tot timpul constienti ca ceea ce este in exteriorul vostru este si-n interior (al vostru J). Uneori poate fi vorba de lucruri grave,  dar avem totul in noi, TOTUL. Intotdeauna e vorba de o lectie a iubirii. 

EXERCITIU:

Inchideti ochii si imaginati-va persoana cu care aveti un conflict undeva in preajma voastra, cu cat mai multe detalii. Incercati sa simtiti zona din corpul vostru la care se conecteaza si vizualizati pozitia persoanei fata de voi.Imaginati-va apoi ca va asezati in pielea celuilalt, pentru a simti ce simte cealalta persoana. Incercati sa simtiti unde este lipsa de iubire care a generat conflictul. Care e durerea persoanei si care e cea mai mare nevoie a sa. Priviti spre voi insiva prin ochii celuilalt si analizati-va cu atentie. De acolo se vede altfel decat atunci cand va priviti in oglinda. Reveniti apoi pe propriul loc si reflectati cu atentie. Ceea ce e dincolo, e in voi, la un anumit nivel. Incercati sa formulati clar si cat mai simplu ceea ce aveti sa-i reprosati celuilalt, dupa care schimbati adresarea. Si schimbati adresarea de la “tu” la “eu”. De la “tu ai ranit” , la “eu am ranit” (pe altii sau pe tine insuti).  Incercati sa recunoaste-ti rana, frica spre care celalalt , prin “raul” pe care vi-l face, va atrage atentia. Si incercati sa-i fiti recunoscator pentru faptul ca la nivel de suflet si-a asumat rolul de “cel rau” pentru a va ajuta sa invatati o lectie. 

Kiron a intrat in semnul pestilor si aduce multa vindecare spirituala. Fiecare poate fi propriul maestru si vindecator, cu conditia sa alegem adevarul asumandu-ne durerea ce o poate aduce si uzand de maturitatea dobandita de-a lungul incercarilor prin care am trecut in ultima perioada. Sa folosim toate influxurile energetice care ne poarta spre esenta. 

Sa lasam LUMINA acestei zile sa se reverse din plin, o zi minunata de AHAU de ton 13. 

Dana Erdei
10 februarie 2011, Oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu