joi, 10 martie 2011

Evenimente


Sunt atat de multe evenimente incat e imposibil sa nu vezi accelerarea pe care o traim in constiinta. A fost luna noua in pesti, o luna noua  mistica, cu un intreg alai de planete in pesti.  Semnul pestilor fiind un semn foarte sensibil, emotional, profund. Este punctul de contact cu lumea de dincolo de perdea, cea pe care incepem sa o primim ca prezenta fireasca si permanenta. Fiintele nevazute incep sa-si faca din ce in ce mai simtita prezenta si  ne atentioneaza intr-un mod foarte concret. (vezi mesajul despre cum sa-ti contactezi ghizii : http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/4070)

Din zone foarte profunde ale noastre ies acum la suprafata multe adevaruri care au stat ascunse foarte mult timp. Este uimitor ce se intampla daca traim constient si nu ne traieste viata pe noi . In mod spontan se depasesc ziduri cu care ne luptam de o viata (sau de mai multe), fara macar sa realizam ca e vorba de un ZID acolo unde  dam cu capul mereu si mereu. Si nu avem nevoie de masinarii performante ca sa-l strapungem. Avem nevoie de CONSTIENTIZARE si il doboram cu un moment de “aha”. Multumesc cerului ca ma tine intr-o uimire continua prin propriile constientizari si prin ale celor din jurul meu. Si asta se intampla aducand in constient dintr-o zona care ne este foarte la indemana dar pe care care o ignoram total folosind in exces mintea rationala, zona masculina. Latura feminina a mintii, emisfera dreapta, cea sensibila, creativa, intuitiva, cea care poate sa vada si sa citeasca printre randuri, forme, frunze, nori… daca-i dam voie. Toata multimea de planete din pesti ne duce in aceasta lume perceptuala in care putem vindeca. 

Luna noua s-a produs in 4 martie, iar alaturi de soare si luna mai erau marte, mercur si uranus in pesti, pe langa asteroidul kiron. Foarte pe scurt, semnul pestilor simbolizeaza spiritualitatea in primul rand, intuitia, extrasensibilitatea, dar si iluzia. Cu atat de multe planete fiecare a trait intens propria zona de spiritualitate sau …de iluzii. Iluziile sunt de multe ori mastile egoului ranit, fatade frumose de carton colorat, pe care noi le investim cu puteri de ziduri si in spatele carora ne ascundem inima. E un timp de confruntare cu falsitatile care ne impiedica sa fim noi insine. Nu avem cum sa traim in pulsul vremurilor daca inca mai consumam energie ca sa sustinem neadevaruri care nu sunt in acord cu sufletul nostru. Kiron, marele intelept si vindecator cosmic ne ajuta sa vindecam in mod spiritual aspectele din viata noastra care stau sub guvernarea pestilor (casa astrologica din harta natala in care avem semnul pestilor). Mercur a scos la suprafata si ne-a ajutat sa STIM chestiuni importante, marte a pus in miscare lucrurile in aceasta zona, uranus a tot rasturnat si inovat de-a lungul a sapte-opt ani, ne-a surprins si a adus solutii absolut novatoare. Totul vibreaza foarte intens in luna aceasta. 

Trecerea in cel de-al noualea ciclu mayas incununeaza totul. Este fabulos ce traim dar poate sa sune inca pentru multi foarte abstract. Vom deveni constienti pe masura ce vom trai accelerarea in constiinta, in constiinta unimii. Devenim constineti de separarea pe care o traim, devenim constienti de disconfortul pe care ni-l creaza intr-un mod foarte subtil dar din ce in ce mai intens. Si pe masura ce ne deschidem inimile spre intreg nu vom mai putea sa traim altfel. Pe masura ce pasim in propria maretie spirituala nu mai putem sa mergem decat inainte, iar portile se deschid una dupa alta spre lumi din ce in ce mai vaste si pline de splendoare. Si nu mai putem sa ne ingradim Fiinta. Nu mai depindem de exterior, de ceva sau de cineva, nu mai avem nevoie sa luam din afara si traim extazul exprimarii propriei iubiri spre TOT. 

Si cu cat de multa precizie, Doamne… se misca totul in univers. Nu mi-am dat seama decat ieri ca a inceput ciclul unimii intr-o zi speciala de sarbatoare crestina, a celor 40 de mucenici. Citind sinaxarul zilei de 9 martie din calendarul ortodox m-au strabatut fiori :”Cei patruzeci de mucenici, desi erau de obarsie din DIFERITE locuri, faceau parte din ACEEASI ceata ostaseasca.” Un simbol mai evident de unime nu stiu daca se putea. 

Si , culmea, in ziua imediat urmatoare, adica azi 10 martie, mercur se muta in berbec, semnul care INCEPE un ciclu nou. In 12 martie se muta si uranus pentru o lunga perioada. Destinul , nodul nord, tocmai a intrat in semnul sagetatorului, un simbol clar de expansiune, de depasire a granitelor, de cunoastere si aventura. Cu destinul in sagetator, ceea ce ne era strain si indepartat , ne va deveni familiar si usor de accesat. Neptun trece si el foarte curand, in 5 aprilie, in semnul pestilor, in locul lui de domiciliu. Probabil acesta este cel mai puternic aspect pentru dezvoltarea constiintei unimii, pentru ca este vorba de sentimente. Neptun este in domiciliu in semnul pestilor, este extrem de puternic aici si amplifica tot ce gaseste. Asa ca nu ar fi recomandat sa ne gaseasca cu multe restante. Cred ca undeva aici ne vom lovi in mod foarte evident de conceptul care s-a vehiculat pana in anul 2000: “secolul XXI va fi unul spiritual sau nu va fi de loc (?!)”. Ne unim prin compasiune cu fratii nostri ‘‘mucenici’’ din zonele unde INCA se mai ucide. 

Si revin cu ideea de care cred ca ar trebui sa ne amintim cat mai des posibil : ”ceea ce gandesc, spun si fac sustine sau distruge viata in mine, in semenii mei si in natura?”

Venus in varsator ne ajuta sa traim iubirea in cel mai liber mod cu putinta, ne ajuta sa empatizam si sa inovam modalitati de exprimare a iubirii pe care nu le-am imaginat pana acum. Sa inovam modalitati de exprimare a UNIMII. Sa ne gandim foarte serios la ce avem fiecare de facut pentru umanitate, pentru noi insine, pentru toti cei din jur, pentru cei care vin dupa noi sau pentru natura. Sa cerem, daca nu am aflat inca, sa primim informatii despre ce putem sa facem fiecare in acest sens dupa propriile puteri, intr-un mod cat se poate de firesc. Si sa incercam sa ne mentinem in constiinta cat mai mult intentia de unime. 

O fi … tot o coincidenta si faptul ca 9 martie vine imediat dupa 8 martie?? O zi a famininului, a mamei care HRANESTE si sustine viata si o perpetueaza.

Sa celebram aceasta trecere fiecare asa cum putem, sa ne bucuram si sa imprastiem cu bucurie in jurul nostru. E un timp minunat si mult asteptat iar luna martie e un context frumos in care sa exprimam frumusete inspre tot ce ne inconjoara. Un zambet, o floare, un multumesc, o carte, un martisor, un gand… orice. Sa alegem sa traim un fel de luna martie cu prelungiri. 


Cu drag si multa bucurie in suflet!
Dana Erdei

10 martie 2011,
Oradea
danutza_self@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu