joi, 14 aprilie 2011

Podul de piatra s-a daramat…


….a venit APA si l-a luat…. 

Stiti continuarea si probabil ca si traiti la modul foarte concret in vietile voastre aceasta (nu doar la nivel de cantecel pentru copii… hahaha). Atat de des imi vin in minte in ultimele zile aceste versuri  dragalase si nevinovate… Se rup poduri intr-o veselie in vietile oamenilor. Unii mai inversunati dau foc ramasitelor, sa fie siguri ca nu vor mai fi tentati, din obisnuinta, sa calce pe acolo. Altii dau foc direct podurilor. Dar pe cele mai multe le-a luat si inca le mai ia apa. E adevarat ca zona de apa e sustinuta acum de Kiron, Neptun si Venus pe cand zona de foc este incarcata cu locuitori care mai de care mai impulsivi , energizanti , decalsatori de mult  foc : Soarele (planeta de foc), Marte (planeta de foc), Mercur (asa retrograd cum e saracu, dar de aer, sustine focul cu putina frana), Jupiter (foc), Uranus (scanteia in aer)… pffff…. Berbecul s-a transformat intr-un dragon inaripat care scoate flacari. 

Am iesit din zona de apa in care am stat o gramada de timp, spaland tot ce se putea spala. Acum am ajuns intr-o zona unde se pune problema altfel. E o scanteie care se transforma rapid intr-o valvataie? E focul care arde ce nu s-a putut curata prin spalare? Si face loc atat de rapede la altceva ca nici nu avem timp sa maturam cenusa. Actiune in plin, ca am premedita-o sau nu, suntem in ea pana la gat. Atentie insa la flacarile pe care am putea sa le scoatem pe gura. Acestea ar putea sa lase urme de nesters. Pasiune si actiune, sau invers. Putem sa transformam daca avem cunostinte despre alchimie. Putem sa transformam plumbul in aur…. Hehe. Putem sa ne aprindem paie-n cap. Sau putem sa ne dam foc la valiza. Nici un bai daca in valiza erau toate lucrurile acelea indispensabile care te impiedica sa FII. Unii se vor trezi ca o morisca invartita de … alte focuri. In timp ce focurile personale mocnesc in interior si vor izbucni ca un vulcan…. la timpul lor. Si daca a mai ramas ceva piatra pe piatra din vechile poduri, ea se va transforma in lava clocotinda, asa ca atentie pe unde calcati . Mai sunt si adormiti pe lume, sa nu uitam. Acestia e posibil sa se planga de fumul prea mult scos de agitatii aflati in focuri, fara sa observe ca flacarile sunt aproape sa atinga plapumita lor calduta. 

Mai avem curand si o luna plina de poveste, care vine numa bine sa amplifice la nivel de subconstient colectiv, focurile care mocnesc de generatii (sau de vieti). Axa berbec (unde se afla soarele) – balanta (luna) este marea provocare, pentru ca se creaza o situatie de oglindire din perspectiva nevoii de punere in armonie, in echilibru cu TOT, si mai ales cu TOTI cei cu care suntem in raporturi apropiate. Cum faci sa domolesti dragonul propriu in asa fel incat sa nu arzi si casa vecinului, sau cravata sotului, sau … jucaria copilului (sa nu-ti aprinzi paie-n cap, cu alte cuvinte, urmand firul pasiunii)? Varianta de a da in cap dragonului si a-l amorti de tot in aceasta perioada nu e cea recomandata. Vine o mare forta spre noi ca sa facem ceva cu ea, nu degeaba. 

Si intram si-n cea de a doua zi a ciclului universal. Semintele pe care le-am sadit incep sa germineze. Si suntem in spume ca nu am terminat bine de intentionat si de stabilit detalii ca a si pocnit samanta. Repede , repede… actiune, actiune , daca suntem in acord cu vremurile si traim viata proprie. Alteori ne traieste ea pe noi si uitam ca avem vise, pasiune, scopuri, idealuri. Si inca se mai traieste pe Pamant si in triburi, sa nu le tulburam cu noutatile tehnologiei de varf. Am putea sa le speriem… 

Intrebarea este, la viteza cu care se misca trenul in care ma aflu, e trenul in care voiam eu sa ma urc sau e trenul in care vor altii sa fiu?? Ce fac?? Ma duc in continuare cand asta merge spre pol si sufletul meu are nevoie de ecuator?? Aaaaa… motivezi ca daca sari acum s-ar putea sa-ti rupi o mana, un picior… Vezi daca merita viata ta asta. Altii nu au astfel de probleme. Pe langa ei cel mult trec trenurile. Pentru ca de aia sunt facute trenurile, sa treaca! Au trecut si pe langa tata, si pe langa bunicu… de ce nu ar trece in continuare? Asa e firesc!
ALO! Tu, cel care stai si citesti pe diagonala, strambandu-te sau zambind ironic uneori!  Stii in ce tren te afli, sau nu ai timp de astfel de prostii? Intrebarea e foarte simpla: INCOTRO, Omule??? Vezi cum creste viteza?? Cum care viteza?? Somn usor atunci, in continuare, dar vezi ca miroase a ars pe langa tine.  In curand ai sa joci tontoroiul pe carbuni incinsi (hehe)! Eu nu te mai deranjez. M-am angajat sa ma ocup de cei care cauta rapid solutii pentru a ajunge in directia pe care ei o aleg. M-am angajat pe post de macara care da la o parte bolovani sau pietricele care mai stau in calea propriilor vise. Daca ai ales totusi si stii foarte clar in ce directie vrei sa mergi, cauta-ma daca simti ca inca te poticnesti si-ti sta ceva in cale. Cel mai bine ar fi sa te descurci singur, stiind ca intr-o alta dimeniune totul este posibil, cu conditia sa fie in acord cu adevarul tau interior. Misca-te cum stii tu printre dimensiuni acolo unde ceea ce-ti doresti exista deja si cauta indicatoare si semafoare. La lumina lor vei vedea ce anume te blocheaza sa fii unde-ti doresti . Simplu, inchide ochii, localizeaza-ti tinta, si mergi cu atentie si prezenta maxima spre ea. Sa nu fii surprins sa gasesti pe aceasta cale (ca blocaje) propriile angajamente sau contracte facute de-a lungul vietilor. Sau alte persoane cau au facut sau fac parte din viata ta. Tine cont de doua reguli : actioneaza DOAR cu iubire si nu distruge nimic, DOAR transforma orice iti sta in cale, transforma cu iubire! Instrumentul sa-ti fie iubirea in aceasta introspectie. Si ai sa reusesti. Ia cu tine si o coloana infinita de Lumina pentru cei trecuti dincolo dar neplecati si ramasi ratacind printre drumurile altora. 

….vom face altul pe rau in jos,
….altul mai trainic si mai frumos!

Nu uita sa-ti verifici echipa cu care construiesti… Doar impreuna, fara scopuri egoiste se poate construi frumos si trainic.Va doresc sa traiti in bucurie impartasita!

Cu drag,
Dana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu