joi, 16 iunie 2011

Eclipsa de luna in sagetator, 15 iunie 2011

Eclipsa de luna este o luna plina mai puternica, fiind conjugata cu axa nodurilor lunare, nodul nord (capul dragonului sau destinul) si nodul sud (coada dragonului sau karma).  In acest caz, destinul este conjunct cu luna plina din sagetator iar karma in conjunctie cu soarele din gemeni si cu mercur.



Axa gemeni sagetator este o axa a cunoasterii, a studiului, a schimbului de informatii, a comunicarii, a relatiilor cu fratii, cu vecinii... sau cu marii invatatori. Sunt semne complementare iar diferenta majora dintre ele este ca unul se ocupa de detalii (uneori marunte) iar altul de viziunea de ansamblu, de intelegerea profunda.



Luna plina eclipsata din sagetator semnaleaza momente de criza in deosebi emotionale, dar nu numai. Este un prag de destin acest moment, nodul nord aranjand jocurile in functie de cat de mult am reusit sa ne departam de karma. Daca suntem mai apropape de destin, se vor deschide porti marete care ne vor duce pe Calea noastra de iubire si bucurie. Daca suntem mai aproape de karma se vor manifesta crize care au rolul de a ne duce mai aproape de propriul drum. Zona din viata fiecaruia activata de aceasta eclipsa este indicata de casa astrologica din harta natala in care se regasesc cele doua semne: gemeni si sagetator.



O luna plina arunca de obicei o raza de lumina destul de puternica asupa lucrurilor care mai stau inca ascunse in ungherele propriei constiinte. Ne face sa ne izbim de oglinzi (situatii, persoane) care ne irita pana la lacrimi. Ne pune fata in fata cu aspecte din noi ne-scoase la lumina. Daca drumul nostru prin viata mai trece inca prin hatisuri intunecoase, daca inca ne mai pierdem in zonele de umbra ale constiintei, aceasta luna plina vine sa arunce o raza de lumina in aceast intuneric pentru a vedea unde suntem. Putem sa alegem sa privim adevarul in fata sau putem sa dam vina pe conjunctura, viata, altii... Ceea ce ne ceaza orice fel de disconfort e in noi. Uneori insa viata alege moduri foarte ghiduse de a plasa indicatoare catre ochiurile de umbra din noi. Si putem sa spunem ca nu are nici o legatura ceea ce pare sa se intample in exterior de noi. Pe masura insa ce ne apropiem de Constiinta Unimii si ne asumam rolul de creatori ai propriilor vieti, vom avea aceste aspecte foarte clare, stiind definitiv ca TU nu esti decat un alt EU, o oglinda a mea, instrumentul prin care Cerul imi vorbeste despre MINE.



Uneori o Luna plina atat de puternica ca aceasta scoate la suprafata emotii foarte greu de gestionat, situatii dificile care au nevoie de sustinere exterioara pentru a putea fi depasite. Cand o persoana vulnerabila deschide o usa care-i dezvaluie un mare hau interior, are toate sansele sa intre in panica si sa nu mai poata merge mai departe fara ajutor din exterior. Daca lucrurile nu stau insa chiar asa, varianta corecta ar fi sa-ti propui sa privesti cu atentie in acel hau sa vezi ce se cere eliberat, scos la lumina acum. Cand totul devine coplesitor putem sa ne ajutam de elemente pentru a echilibra situatia. De exemplu furia (focul) poate fi aplanata cu apa (dush... o racoritoare), tristetea cu putin foc (o lumanare, un gest de iubire)...



Soarele acestui moment de luna plina eclipsata se afla in gemeni. O zona rationala, dar foarte deschisa la informatii noi, gata sa prinda din zbor si sa inteleaga inclusiv aspectele marunte care sunt de inteles. Este vorba de constiinta de zi, cea care urmareste mai multe scopuri in paralel, fara a se focusa insa pe o tinta stabila si cu bataie lunga. Putem sa ne lasam luati de val, de multe informatii care vin spre noi... sau putem sa alegem sa privim o clipa de la distanta, din afara chiar pentru a surprinde tocmai esenta care ne duce mai departe pe Calea noastra. Cand detaliile sunt cele care se prind de noi si ne blocheaza pasii spre inainte, e bine sa privim cu atentie pentru ca e vorba de probleme foarte vechi, karmice chiar, care pot sa fie constientizate cu aceasta ocazie. Daca ignoram insa acest aspect putem sa lasam sa treaca pe langa noi chei de destin.



Uneori vocea ratiunii noastre va fi lasata sa flecareasca prea mult, pierzandu-ne in acele detalii care nu ne lasa sa vedem padurea de copaci. Pe de alta parte, luna plina tinteste exact pe imaginea de ansambu a padurii, pe faptul ca e o padure de salcam sau de stejar, situata langa... cu rol de.... Si aceasta imagine e cea care da nota de destin. E o alta perspectiva, vezi pe cine si ce ai langa tine si cat de mult te ajuta asta sa-ti urmezi propriile vise.



Putem constientiza cu aceasta ocazie fatete care tin de un mental nu tocmai superior, rutina din relatii, comunicare, studii... gandurile care pana la urma ne ocupa atat de mult din spatiu, tinandu-ne departe de menire, de a trai bucuria si libertatea intr-un mod intelept, nu intr-un prizonierat de proiectii mentale (care de cele mai multe ori nu se bazeaza pe ceva real... hahaha).



Suntem fortati sa vedem aspecte care ne limiteaza, sa ne revizuim sistemul propriu de valori. Se pune accentul uneori pe ceva ce se intampla destul de des, ranile care sunt transformate in valori. E un aspect periculos si greu de identificat pentru ca e greu sa accepti falsitatea din ceva ce e pus la rang inalt, cu care incerci sa te identifici chiar. Multe alte neadevaruri interioare si din relatie cu ceilalti pot sa iasa la lumina si sa faca loc relaxarii si bucuriei.



Atunci cand suntem in integritate fata de noi insine mediul nu ne mai pune nici un fel de piedici si putem sa ne dozam eforturile pentru a ne sustine propriile vise. Nu ne mai lovim de atatea adversitati si ne curgem drumul vietii asa cum alegem.



In calendarul mayas azi este sarpe de ton opt. Inteligenta instinctuala, conexiunea cu pamantul si puternicele aspiratii spre inaltimi spirituale se conjuga cu tonul opt, tonul armoniei si echilibrului. Sarpele este cel care ne invata cum sa lepadam vechile piei care nu ne mai sunt de folos si cum sa ne unduim pe valul matricei temporare, sa fim flexibili,  fluizi si cu toate simturile in alerta. Pe tonul opt este vorba de transformare armonioasa.



In aceasta zi este recomandat sa meditam la  imaginea de ansamblu a vietii noastre, la ceea ce am acumulat in timp si la cat de mult ne foloseste ceea ce ducem cu noi. La care ne sunt resursele, pe cine avem langa noi si ce vrem sa facem cu potentialul actual. Este un moment bun pentru a privi cat de mult curge drumul nostru in directia aleasa de noi sau cum il duce viata. Este un moment bun pentru a castiga intelepciune si bucurie constientizand niste aspecte care pot sa ne schimbe viata.



Va doresc sa aveti cer senin si un loc linistit din care sa vedeti in aceasta seara cum isi plimba Pamantul umbra peste Luna,  ca si cum ar vrea sa deruleze rapid  o secventa importanta din noi insine. Va doresc sa aveti puterea de a va intinde gatul suficient pentru a privi peste propriile garduri !



Cu drag,

Dana Erdei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu