vineri, 14 mai 2010

7 nivele de vindecare


Acest program are la baza scrierile lui Caroline Myss , iar idea centrala este “biografia noastra devine biologia noastra”. Adica tot ceea ce traim, pe toate nivelele noastre energetice, incepand de la energia chakrei de baza, pana la lotusul cu 1000 de petale, se impregneaza in structurile noastre devenind pe rand semnale de alarma cu rol de a ne revizui atitudinea interioara si exterioara. Tot ceea ce suntem fata de noi insine, fata de cei din jur si fata de Divinitate se traduce in starea de sanatate fizica, mentala si emotionala. Si toate dizarmoniile pe care le traim devin in cele din urma boli.
M-a fascinat Caroline Myss cu felul in care a stiut sa aduca la un loc principiile de baza ale celor mai importante religii ale lumii, cunoasterea din sfere diferite, aparent, de interes. Asta ca sa nu mai avem nici un dubiu ca toate sunt una. Ea pune foarte mare accent pe vederea simbolica, fara de care suntem surzi si orbi in comunicarea cu planurile subtile, cu vocea noastra interioara. Vederea simbolica ne ajuta sa decriptam mesajele care sunt directionate spre noi prin toate corpurile noastre: prin corpul fizic, intr-o forma subtila prin senzatii fizice de nuante diferite, prin corpul mental si prin cel emotional. Corpul fizic are rolul de a aduce informatia catre noi intr-o forma dureroasa, sub forma de boli, atunci cand exista o rezistenta a corpurilor mental emotionale la rezolvarea anumitor dizarmonii pe diferitele nivele cromatice ale corpurilor noastre subtile, pe nivelele centrilor nostrii energetici fundamentali. Fiecare nivel in parte, incepand cu chakra de baza, are o putere si detine un adevar sacru. Fiecare chakra e in conexiune stransa cu una din cele 7 Sfinte Taine, cu unul dintre nivelele Arborelui Sefirotic. Si de asemenea, fiecare nivel e in conexiune cu anumite functii ale corpului fizic, cu organe si sisteme si … prin deductie, cu bolile aferente acestora in cazul unor disfunctii, cu problemele mental-emotionale si cu fricile care ne impiedica sa ne vindecam. Mi se pare fantastic sa putem sa avem o imagine clara a fiecarui nivel energetic, sa ne recunoastem problemele, sa le gasim cauzele si sa fim constienti si de felul in care o problema mental emotionala se poate transforma intr-o boala, sau… pe cale inversa, o boala poate fi vindecata prin recuperarea puterii acelei chakre, in mod constient, sau in stare modificata de constiinta. E o munca de durata, pentru ca avem tendinta foarte puternica de a respinge, de a nega evenimente, fapte, judecati, frici, sentimente care ne produc suferinta. Pentru a intra cat mai profund in tema fiecarei chakre, am creat un program de meditatii (calatorii shamanice, dupa caz) pentru fiecare nivel. Astfel, intr-o atmosfera de sustinere, de confort, vom sonda , vom cauta, vom onora, vom incerca sa vindecam atat cat se poate la fiecare nivel. Vom trece prin ritualuri de regasire a puterilor fiecarui nivel. E nevoie de o deschidere sustinuta pentru o participare eficienta la acest program, de o dorinta puternica de vindecare pentru a fi suficient de motivati sa ne intalnim propriile umbre, carente, negari, frici… si pentru a transforma in lumina, bucurie si forta vitala atat cat suntem pregatiti acum. Iar vremurile ne imping si ne creeaza suport pentru a rezolva cat mai repede ceea ce ne-a mai ramas de rezolvat. Entitalile de lumina sunt pe pozitii mai mult ca oricand sa ne sustina trecerea Lumina, iar noi suntem mai pregatiti ca niciodata pana acum sa facem salturi in esenta finitei noastre Divine. Sa devenim Eu Sunt-ul.
Asa ca pentru a sustine informatia pe care Caroline ne-o aduce , am creeat un suport visual, un poster cu o grafica clara in care sa putem foarte usor sa localizam anumite disfunctii, si legaturile cu toate corpurile noastre. O imagine care sustine adordarea holistica in vindecare. Recomand cartile “De ce nu ne vindecam si cum putem sa o facem” aparuta la draga mea editura “For You”, si “Anatomia spiritului” aparuta la editura “Cartea Dath”, ca manual de baza ale acestui program.
Programul se deruleaza de-a lungul a 8 saptamani, cu cate o intalnire saptamanala de cate 4 ore . Sau … pentru alte orase, o formula intensa de weekend, cu 24 de ore de lucru.

Dana
danutza_self@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu