vineri, 14 mai 2010

Ganduri de Inaltare, Luna noua in taur si calendarul mayas


Ma distrez teribil de fiecare data cand vad cum se joaca Creatorul , cat de mare este diversitatea creatiei Sale si in ce mod absolut uimitor creaza sincronicitati aducand intr-un punct, in acelasi punct, elemente culturale, spirituale, de poli relativ opusi , sau, oricum, fara nici o legatura logica sau conceptuala una cu alta. Ma minunez ce frumos se aseaza totul intr-o constructie perfecta si ma gandesc… cum Doamne ai lasat sa treaca ani din viata mea fara sa-Ti vad frumusetea nemarginita…
Din nou constat cu stupoare cum o foarte mare sarbatoare crestina , “Inaltarea Domnului” se intalneste cu ultima zi dintr-o trecena foarte importanta din calendarul mayash, zi de ton 13, symbol Mana, sau Caprioara, in trecena vulturului. Asta la cateva ore inainte de luna noua in taur, care este o poveste in aceste vremuri.
Dar sa le luam pe rand, ce inseamna ele si cum spun acelasi lucru , doar folosind termini usor diferiti.
Despre Inaltarea Domnului:
“Domnul nostru, lisus Hristos s-a inaltat la cer de pe Muntele Maslinilor. Aceasta a avut loc la 40 de zile de la Inviere. Intalnindu-se Iisus cu ucenicii dupa inviere, si deschizandu-le mintea ca sa priceapa Scripturile, le-a spus: "asa este scris si asa trebuie sa patimeasca Hristos si sa invieze din morti a treia zi (...) Voi sunteti martorii acestora. Si iata. Eu trimit peste voi fagaduinta Tatalui Meu; voi insa sedeti in cetate, pana ce va veti imbraca cu putere de sus.”
http://oradereligie.uv.ro/inaltarea.htm


TrecenaVuturului:
Vulturul este acea pasăre Divină (conştiinţă cosmică) care, atunci când zboară vede ansamblul şi nu judecă.
Păzitorul Viziunii şi ambasadorul Divinităţii


“Tonul 13. EVOLUŢIE, CONDUCEREA CĂTRE ÎNĂLŢARE
Roadele, Manifestarea celei mai înalte expresii a noii conştiinţe - ÎNĂLŢAREA.
Tonul 13 ne ajută să mergem spre pasul următor, mai înalt, sau ne propulsează să încercăm ceva nou, sau să încercăm din nou! Energia lui 13 ne trece peste următorul munte doar ca să vedem ce este dincolo. 13 poartă ultimul succes spre cel mai nou efort.”
Zi simbolizata de Mana sau caprioara (Manik).
“Simbol 7 MANlK - CERB / CĂPRIOARĂ
Mâna, Unealta Spirituala - mâna reprezintă a acţiona, a încheia ceva, conştientizarea puterii de a încheia , pentru că este un puternic simbol al transformării, mai ales pe calea evoluţiei spirituale, a cunoaşterii.
Păzitorul câmpului de putere al celor 4 puncte cardinale”

(din suportul de curs despre calendarul Mayash – Elena Cocis)

Si mai avem semnificatia momentului de luna noua in taur care se intampla maine dimineata la ora 4 aprox.
Am asteptat aceasta luna noua mai mult decat altele, probabil instinctiv, pentru ca am luna natala in taur… am simtit (stiut??) ca e un moment foarte tare de a aduce schimbarea in planul fizic, de a pune in practica, de a gasi solutii concrete si de a vedea déjà materializate roadele a ceea ce semanam intr-un plan mai inalt. Cu amendamentul ca nici semanatul nici culesul nu mai au nici o legatura cu ceea ce stiam sau credeam noi despre asta prin prizma principiilor perimate, neadaptate lui Acum. Am asteptat aceasta trecena pentru ca este trecena in care eu m-am nascut, din punctual de vedere al calendarului mayas. Trecena creata de vultur, cel care are viziunea de ansamblu, cel mai inalt nivel de constiinta, raportandu-ne la cele patru nivele despre care ne vorbeste Villoldo (si nu numai). Tot in aceasta trecena am avut in data de 6 mai mijlocul noptii a sasea din acest ciclu galactic in care ne aflam si despre care se vorbeste de un timp (vezi “Calendarul mayash si transformarea constiintei” si “Codul intelepciunii mayashe” publicate de editura For You). Am intrat in a doua jumatate a perioadei de integrare a noii constiinte , care dureaza pana in 3 noiembrie 2010. Dupa care intram in ultima zi a creatiei, cea de a saptea zi, cand… nu mai muncim, ci ne admiram creatia. Inaltarea in constiinta este parte integranta. Am epuizat dezvoltarea de orizontala, in tridimensional. Cea dea patra dimeniune ne-a deschis accesul la taramul arhetipal al sentimentelor prin care toata informatia vine spre noi, prin care ne conectam la spirit.
Lucrez in aceasta perioada cu un mic grup in Oradea un program care se numeste “7 nivele de vindecare”. Scrierile lui Caroline Myss stau la baza acestui program si este un alt mod de a aduce in acelasi punct de congruenta budismul, crestinismul, hinduismul, islamismul … toate la un loc ducand la un singur adevar sacru, adevar introspectionat la grup cu mijloace shamanice. De fiecare data cand lucram cu unul dintre cele 7 nivele apareau ca din senin “intamplari” foarte dragute legate de tema de studiu. Ca de exemplu acordajul pentru chakra inimii transmis de Tom Kenyon, a doua zi dupa ce am lucrat al patrulea nivel, puterea iubirii. Aseara am lucrat al cincilea nivel, puterea vointei, si am discutat despre cat de important este acum, cand totul se schimba cu viteza din ce in ce mai mare, cand toate principiile si credintele sunt zguduite din temelii, cand toate institutiile pe care ne-am bazat sunt intr-un picaj mai mult decat evident…. cat de important este sa ne predam vointa personala in mainile vointei Divine. Cat de important este sa ne abandonam… nu sa ne resemnam, ca sa nu se creeze confuzii. Cat de important e sa intelegem ce inseamna sa te abandonezi cu incredere in bratele creatorului, ajungand la constiinta ca El este singurul care are putere asupra vietii noastre. Cat de important este sa fii in acel punct de echilibru intre inima si minte si sa primesti darul Divin, facand loc pur si simplu, eliberand griji, dubii, frici, rani, masti… si alte ne-Euri. Asta inseamna déjà ca am intrat in spatial sacru al inimii si am descoperit acel loc al “energiei neatinse”. Iar puterea mintii a fost cablata la antena central, la glanda pineala. Si uite asa se leaga transmisiile pe care le primim prin Tom Kenyon de Inaltare, de faptul ca nu mai avem timp… ca acum se intampla, pur si simplu, daca am ales asta.
Ne aflam in plin proces de zguduire a vechilor valori sociale. Tot ce am crezut (la nivel social) ca ne confera siguranta si confort este intr-un balans periculos. Asa ca ne ramane doar saltul in constiinta ca solutie de echilibru. Conectarea la alte valori, la Tatal Cer si la Mama Pamant, cu recunostinta si iubire ne aduce un alt fel de confort. Ne ajuta sa ne abandonam si sa primim cu intelepciune si deschidere semnalele pe care le primim.
A ramane in Acum este conditia esentiala de a fi conectat la Divin si la a vedea manifestarea Divinitatii in tot ce te inconjoara (din nou ma gandesc la “I see You” si la Avatar).
Luna noua in taur ne aduce oarecum mai aproape de locul “nostru” pe pamant, de nevoile noastre naturale. Inclusiv de nevoile noastre de hrana adevarata, hrana pentru toate corpurile. Stim cat de important este acum sa economisim resursele, toate resursele, inclusive cele energetic ale corpului fizic, asa ca e important sa economisim si energia pe care o consumam digerand ceva ce ne hraneste doar la nivel grosier. Se impune o schimbare radicala de atitudine la nivelul umanitatii fata de tot ceea ce ne hraneste si ne sustine, fata de fiintele elementale, fata de pamant si fata de toate elemente care creaza material. E o harta tensionata aceasta harta a lunii noi. Probabil nu vom mai fi lasati prea mult sa alegem un mod de viata adecvat Omului actual. Probabil vom fi atinsi profund in ceea ce mai avem din corpurile noastre de durere pentru a elibera straturile care ne mai impiedica sa stralucim. Pentru ca este un proces inceput de ceva timp … ajungem la zone din ce in ce mai greu de accesat si mai dureroase. Dar Universul vine cu un sprijin puternic si cu ajutor pentru vindecare rapida, miraculoasa parca (kiron in pesti).
E un moment de salt in constiinta, de Inaltare, de sadire, de surfat pe valurile din ce in ce mai mari si mai periculoase, dar care au fortza necesara sa ne duca in cel mai inalt punct al constiintei pe care putem sa-l accesam acum. E un moment minunat sa ne onoram Mama , sa ne conectam la fortza pe care o primim de la elemente, de la elementali, de la stramosi, de la urmasi si de la cei care am fost de-a lungul trecerilor multiple prin planul fizic.
Energia puternica de inceput a lunii noi in taur ne sustine noi actiuni concrete in planul fizic, nu in lumea ideilor (de exemplu). Iar inceputul unei trecene extraordinar de fertile si aducatoare de sanse ne da o mana puternica de ajutor, daca suntem in ritmul cosmic si actionam in voia Divina. Sa ne amintim si sa fixam in memoria celulelor noastre Inaltarea, pentru a fi conectati in fiecare moment la destinatia spre care ne indreptam. Sa gasim bucuria de a Fi in acest loc si timp binecuvantat si sa ne asumam sarcinile pe care ni le-a dat Creatorul. Iar felul in care raspundem la provocarile tridimensionale si bucuria cu care ne traim viata sunt masura maretiei noastre.

Dana Erdei
danutza_self@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu